1. volgende

Zwangere tieners van school "in eigen belang"

PARAMARIBO, 14 mrt – Zwangere tieners moeten wegblijven uit de schoolbanken ‘om hen te beschermen’. Dit zegt minister Ashwin Adhin van Onderwijs & Volksontwikkeling. Eris dus geen sprake van discriminatie of pesterij. Parlementariërs zijn het er niet mee eens.

Adhin haalde zich de woede van parlementariërs op de hals toen hij zijn argumenten uitpakte in het parlement. Volgens de minister worden zwangere meisjes weggestuurd omdat ze gevaar lopen. Zo zouden ze zich kunnen bezeren aan de ‘scherpe randen’ van tafels. Onder meer parlementsvoorzitter Jennifer Simons wist niet wat ze hoorde. Ook zwangeren hebben recht op onderwijs. Simons dreigde met wetgeving om de minister te “verbieden dat u de dames het recht ontneemt.”

Schoolleiders hebben al lang besloten dat zwangere meisjes niet op school mogen. Het belangrijkste argument is dat leerkrachten niet over d vaardigheden beschikken voor het begeleiden van zwangeren. Volgens parlementariërs wordt te veel overgelaten aan de leerkracht. Er zouden duidelijker instructies moeten worden uitgevaardigd. Het ministerie zou juist als beschermer moeten optreden van ‘alle leerlingen en studenten’.

  1. zwangere 3
  2. minister 3
  3. parlementariers 3
  4. adhin 2
  5. onderwijs 2