1. vorige
  2. volgende

Weersverwachting Suriname wordt nauwkeuriger

PARAMARIBO,22 mrt – De weersverwachting in Suriname wordt naar een hoger, meer betrouwbaar niveau getild. Volgens minister Rabin Parmessar van Openbare Werken, wordt moderne apparatuur aangeschaft. Eindelijk,want het personeel van de Meteorologische Dienst klaagt al jaren. Gebrek aan behoorlijk werkmateriaal en gespecialiseerd personeel is een oer oud knelpunt.

Er komt binnenkort een Doppler radar systeem ter beschikking. “Met dit instrument wordt Suriname beter ge├»nformeerd over kortetermijnveranderingen in het weer en wel tot drie uren vooruit”, zei Parmessar tijdens een bezoek aan de dienst. Onder meer de luchtvaart moet er beter van worden. Met betrouwbare data kunnen ook de vlieg omstandigheden beter in het oog worden gehouden.

Incidenten moeten dan ook beter onder controle te houden zijn. “Voor de luchtvaart kan het een kwestie zijn van leven of dood, vooral bij het opstijgen. Het is slechts enkele keren voorgekomen dat een vliegtuig van de baan is gewaaid of de baan miste vanwege plotseling opgetreden verandering van windrichting of windsnelheid”, aldus Parmessar.

  1. parmessar 3
  2. suriname 2
  3. personeel 2
  4. dienst 2
  5. luchtvaart 2