1. vorige
  2. volgende

'National Roaming' moet vóór einde regeerperiode rond

De telecomproviders in Suriname werken eraan gezamenlijk het binnenland geheel te ontsluiten. Dit betekent dat ze 'national roaming' zullen toepassen vanuit elkaars masten om de gebruikers te accommoderen, zegt minister Falisie Pinas van Transport, Communicatie en Toerisme. Dit geldt voor Digicel, Telesur en Uniqa.

'National Roaming' is een technische methode om gebruik te maken van elkaars netwerk en infrastructuur. Er hoeft niet eens apparatuur te hangen in de masten, maar door software programmering kunnen de providers elkaars infrastructuur gebruiken. Abonnees van diverse telecommunicatiebedrijven komen zo beter aan hun trekken, terwijl de bedrijven ook kostenbesparend kunnen werken.

Partijen staan open voor de samenwerking. De gesprekken zijn nog gaande om tot een goede overeenkomst te komen. Een mast kost enorm veel geld. De minister noemt het vergooien van kapitaal, want er zijn zelfs masten van twee providers naast elkaar. Vóór eind van deze regeerperiode moet de samenwerking een feit zijn, stelt Pinas. De opzet is om de klant tegemoet te komen. Niemand hoeft meer met twee en drie toestellen te lopen. Het binnenland zal hierdoor ook sneller ontsloten worden, benadrukt de bewindsman.
  1. elkaars 3
  2. masten 3
  3. komen 3
  4. werken 2
  5. binnenland 2