1. vorige
  2. volgende

Uitleveringsprocedure Muntslag opnieuw verdaagd

De hoorzitting in de uitleveringsprocedure van Edmund Quincy Muntslag wordt op 28 mei voortgezet in Trinidad & Tobago. De zaak is gisteren wederom verdaagd.
Rechter Marcia Ayres-Caesar heeft de zaak verdaagd, omdat verdediger Keith Schotland niet beschikbaar was. Schotland vertoeft in Guyana. Als gevolg van zijn afwezigheid kon er geen bewijs werden geleverd, toen de zaak gisteren is afgeroepen.


Muntslag wordt geconfronteerd met uitlevering aan de Verenigde Staten om daar terecht te staan voor drugssmokkel. Zijn advocaat Schotland heeft gevraagd om aanvullende informatie te verstrekken van twee getuigenverklaringen van de verzoekende staat, de Verenigde Staten.

Muntslag (29) blijft in hechtenis. Op 11 oktober heeft de rechter zijn vrijlating op borgtocht geweigerd. De zakenman is samen met Dino Bouterse in staat van beschuldiging gesteld bij een federale rechtbank in het Southern District van New York. Ze zijn aangeklaagd voor drugssmokkel.

Volgens de Amerikaanse aanklachtis Muntslag op 25 juli vorig jaar naar Suriname gereisd om het vervoer van tien kilogram cocaïne naar de Verenigde Staten te regelen. Op 27 juli 2013 zou volgens de aanklacht Dino Bouterse een koffer met tien kilogram cocaïne op een commerciële vlucht vanuit Suriname hebben vervoerd naar het Caribisch Gebied. Muntslag is op 29 augustus 2013 gearresteerd in Trinidad. Hij zou op doorreis zijn naar een ander land.

  1. muntslag 5
  2. zaak 3
  3. schotland 3
  4. verenigde 3
  5. staten 3