1. vorige
  2. volgende

Somohardjo krijgt ondersteuning van politieke partijen

Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur (PL) heeft zaterdagavond steunbetuiging gekregen van onder andere: BEP, VHP, KTPI, SPA en De Nieuwe Leeuw. Met deze partijen gaat hij een hernieuwde samenwerking aan. Er is een samenwerking tussen de partijen in de maak, in elk geval voor de verkiezing van de regionale structuren.

Partijgenoot Hendrik Setrowidjojo (ex-minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij) parafraseert enkele meningen uit de wandelgangen dat de PL enkel in de coalitie zat om functies in te vullen en dat verraad zou zijn. Daarop voerde hij het publiek terug naar 2010, toen Ronnie Brunswijk bij de verkiezing van de voorzitter van De Nationale Assemblee uit het stemhokje kwam en wees dat hij voor Somohardjo had gestemd. Later ontstonden sterke vermoedens dat daar niets van waar was. Er was afgesproken met de partners toen om op Somohardjo te stemmen. Dat was verraad, zei Setrowidjojo.

Iedere spreker was het erover eens dat het eruit zetten van de PL uit de coalitie een vorm was van contractbreuk. Voorzitter van de BEP, Celcius Waterberg, ging zelfs zo ver om te zeggen: "Dit gaat om een daad van dictatuur". Ook zijn partij is uit de coalitie gezet. Radjkoemar Randjietsingh, ondervoorzitter van de VHP, zei dat de PL met het niet meedoen met de begrotingsonderhandelingen een signaal heeft gegeven dat het niet goed gaat in het land. Dat er manipulatie, misinformatie en dictatuur heerst in dit land.
Somohardjo zei dat hij met opgeheven hoofd uit de coalitie is getreden. De bijeenkomst was druk bezocht en na de speeches is er uitbundig gefeest om de 71ste verjaardag van de partijvoorzitter te vieren.

Ivo Rosseels
  1. somohardjo 4
  2. coalitie 4
  3. voorzitter 3
  4. gaat 3
  5. bep 2