1. vorige
  2. volgende

Gini met 'grote oren' in Suriname

PARAMARIBO- De beker met de grote oren is voor een tweede keer in Suriname. Deze keer gebracht door Georginio Wijnaldum, die twaalf dagen terug de Champions League-finale won met Liverpool.

'Gini' werd donderdag op de Johan Adolf Pengel-luchthaven ontvangen door onder andere minister Lalini Gopal van Sport- en Jeugdzaken en waarnemend directeur Mitchell Kisoor. Ook was er een brassband aanwezig. De Nederlandse voetballer met Surinaamse roots liet zich verleiden tot een dansje met de danseressen. 'Gini', die de harten van Suriname stal door na de overwinning met de Surinaamse vlag rond te lopen, wordt zondag door president Desi Bouterse gedecoreerd in district Coronie.

Wijnaldum is twee dagen terug met de 'beker met grote oren' gegaan naar Rotterdam. In de wijk Schiemond, waar hij is opgegroeid, kreeg hij namelijk zijn 'eigen' Cruyff Court Georginio Wijnaldum. Bij de opening was 'De Kromme', Willem van Hanegem, aanwezig. Van Hanegem is in 1970 de eerste Nederlandse Europa Cup-winnaar geweest met Feyenoord, de eerste profclub van Wijnaldum.

De Champions League-trofee kwam in juli 2007 voor het eerst naar Suriname. Clarence Seedorf zorgde voor die primeur na de winst in het miljardenbal met AC Milan. Die prijs behaalde hij ten koste van Liverpool, de club waarmee Wijnaldum op 1 juni met de eer streek. Ook Seedorf, in 2007 uitgeroepen tot beste middenvelder in de Champions League, werd gedecoreerd, alleen was Ronald Venetiaan toen president.

  1. suriname 3
  2. wijnaldum 3
  3. champions 3
  4. league 3
  5. beker 2