1. vorige
  2. volgende

Moeder en stiefvader aangehouden voor mishandeling

De moeder van Caldina (6) en haar stiefvader zijn, na een grondig onderzoek wegens ernstige mishandeling, donderdag aangehouden. Familieleden hadden eerst politiebureau Uitvlugt ingeschakeld, maar werden verwezen naar Jeugdzaken (Opa Doeli). De familie vindt dat het lang geduurd heeft voordat de politie overgegaan is tot de aanhouding.

Politiewoordvoerder Humphrey Naarden deelt Starnieuws mee dat er eerst om de personen heen onderzoek is verricht. Nadat de feiten duidelijk waren, is de politie overgegaan tot de aanhouding. Naarden bevestigt dat hier sprake is van ernstige mishandeling. Verschillende instanties die hulp moeten bieden zijn intussen ook betrokken.

Het meisje is maandenlang systematisch mishandeld door de moeder en stiefvader. Zij kreeg nauwelijks te eten en is ernstig ondervoed geraakt. Het kind ligt al tien dagen in het ziekenhuis en het gaat nu iets beter met haar. Zij is behoorlijk getraumatiseerd en heeft aan familieleden verteld hoe zij slechts een sneetje droog brood te eten kreeg. Ze werd vastgebonden en geslagen. Het kind ging ook niet naar school. Een familielid ontdekte wat er aan de hand was en heeft aan de bel getrokken. Het kind is door de familie uit haar erbarmelijke situatie bevrijd.
  1. kind 3
  2. moeder 2
  3. stiefvader 2
  4. onderzoek 2
  5. ernstige 2