1. vorige
  2. volgende

Echtgenote gehoord in zedenzaak

Dharminderkoemar J. (37) wordt ervan verdacht het nichtje van zijn vrouw seksueel misbruikt te hebben. Het veertienjarige meisje woonde bij haar tante en oom, Dharminderkoemar J. in, omdat haar vader drugsverslaafd is. Het meisje zou de verdachte zelf benaderd hebben voor de seks. In deze zaak heeft rechter Marie Mettendaf de echtgenote van de verdachte die ook tante is van het slachtoffer, gehoord.

De echtgenote verklaarde dat zij al negen jaren samenwoont met de verdachte en twee kinderen heeft met hem. Toen haar nichtje niet meer de situatie thuis kon volhouden, vroeg zij aan haar man of zij het meisje in huis mocht nemen. Hij stemde in. Op een gegeven moment merkte de echtgenote op dat haar nichtje teveel seksuele grappen maakte in het bijzijn van de verdachte. Ook moest zij een Valentijnscadeau voor haar kopen. Het idee kwam van de verdachte.

Op een dag vroeg Dharminderkoemar J. aan zijn vrouw of zij het goed zal vinden als hij ook een relatie met haar nichtje zou hebben. De vrouw legde uit dat dit niet zou kunnen. Hij vroeg haar om vergiffenis en beloofde haar trouw te zijn. Maar, de relatie werd voortgezet. Zij bedreven diverse keren seks in het huis van de verdachte. Ook ergens in een hotel bedreven zij seks. Toen kwam de familie erachter en werden zij betrapt.

Bij de politie heeft het slachtoffer verklaard dat zij door de verdachte is ontmaagd. Aan de familie heeft zij een ander verhaal voorgehouden. Dit gesprek van haar is opgenomen, merkte advocaat John Moerahoe op die Dharminderkoemar J. bijstaat. Het meisje heeft verteld, in dat gesprek,dat zij vanaf haar vierde seksueel misbruikt werd door haar vader. Hierdoor belandde zij voor een maand in PCS, omdat zij de trauma niet kan verwerken. Het slachtoffer zou verteld hebben dat haar vader haar steeds misbruikt wanneer hij drugs gebruikt heeft. Toen zij haar oom zag, de verdachte, raakte zij verliefd op hem en had zij seksuele gevoelens voor hem. Daarom vroeg zij de verdachte om seks met haar te bedrijven.
Mettendaf merkte op dat dit relaas nergens in het dossier voorkomt. Op de rechtszitting van 16 mei wil Mettendaf het slachtoffer en haar moeder horen.

  1. verdachte 9
  2. dharminderkoemar 4
  3. nichtje 4
  4. meisje 4
  5. seks 4