1. vorige
  2. volgende

Amerikaanse kustwacht onderschept 4100 pond drugs

De bemanning van de Amerikaanse kustwacht, Cutter Paul Clark, heeft op woensdag ongeveer 4100 pond aan marihuana, met een geschatte waarde van $ 3.7 miljoen, op Coast Guard Base van Miami Beach onderschept en in beslag genomen. Op een routine patrouille ontdekte een Joint Interagency Task Force patrouillevliegtuig een verdachte go-fast vaartuig ten zuiden van Jamaica. De bemanning aan boord van het vliegtuig pleegde direct een melding bij de kustwacht en ging terstond in actie. Eenmaal aan boord van de go-fast schip, verwijderde het kustwacht team 103 balen van smokkelwaar, die later positief werden getest voor marihuana.

Geweldige prestatie
‘Dit is een geweldige prestatie van de Paul Clark bemanning en benadrukt wat de nieuwste boot van de kustwacht kan doen om te helpen bij het verminderen van de negatieve effecten van de illegale handel’, zei luitenant Lloyd Belcher, commandant aan boord van Paul Clark. ‘We hebben de drugs verhinderd aan wal te komen, maar we hopen ook dat de vervolging van de vermoedelijke smokkelaars kan beginnen, zodat de transnationale criminele organisaties die profiteren van deze illegale activiteiten kunnen worden ontmanteld. Dat is het ultieme doel.’

Jamaicaanse marihuana ook populair in Suriname
Jamaicaanse marihuana is ook in trek in Suriname en staat bekend onder de naam ‘Jammy’. In het jaar 2014 heeft het Korps Politie Suriname 331 kilo aan cocaïne en 165 kilo aan marihuana in beslag genomen. In vergelijking met 2013 is de geregistreerde inbeslagname gestegen met 139 kilo cocaïne en 2 kilo marihuana. De Narcoticabrigade heeft in november vorig jaar iets meer dan 148 kilogram cocaïne, ruim 133 kilogram marihuana, 16,812 milliliter vloeibare cocaïne, 383 gram hasj, 13 gram heroïne en 360 stuks XTC-tabletten vernietigd.

  1. marihuana 7
  2. kustwacht 4
  3. kilo 4
  4. cocaine 4
  5. bemanning 3