1. vorige
  2. volgende

Parlementariër Ramnandanlal: altijd genoeg geld

PARAMARIBO, 6 mei – Er is altijd genoeg geld geweest voor het uitvoeren van publieke projecten. Dit stelt parlementariër Henk Ramnandanlal (Mega Combinatie/Palu). Dat het toch niet tot volledige uitvoering kwam van plannen en voornemens, heeft met andere zaken te maken. En eigenlijk spelen die zaken overheid en samenleving nog steeds parten.

Zoals een chronisch tekort aan kader. Veel projecten van de overheid blijven zo ergens in een fase hangen. Ramnandanlal vindt dat de situatie de afgelopen jaren niet veel veranderd is. Het verklaart ook waarom meerdere voornemens en plannen geen gestalte krijgen. Ramnandanlal zei in het parlement dat het hoog tijd is om anders naar zaken te kijken. Dat is ook nodig omdat de geldstromen van de laatste decennia zo goed als opgedroogd zijn.

Het ‘gratis geld’, de Nederlandse ontwikkelingshulp, speelt geen rol van betekenis meer. Het betekent niet dat er geen geld is. Intussen dienen zich andere bronnen aan, de eigen verdiensten en kredieten van andere landen. Maar net als de afgelopen decennia heet het ook nu weer dat er niet genoeg geld is voor de eigen ontwikkeling. Volgens Ramnandanlal is het hoog tijd om de begroting anders op te stellen, moderner en met een goed overzicht. Vanuit de oppositie was er wel de kritiek de theorie van genoeg geld niet realistisch klinkt.

  1. geld 5
  2. ramnandanlal 4
  3. zaken 3
  4. projecten 2
  5. plannen 2