1. vorige
  2. volgende

Buitenlandse interesse voor Surinaamse internationals

Na de vorige week afgesloten oefentrip van het Surinaams voetbalelftal zijn drie internationals in Nederland achtergebleven om een Europese transfer te realiseren.

Dimitrie Apai (25), afgelopen donderdag nog verantwoordelijk voor de winnende goal van Suriname tegen hoofdklasser Leonidas, is uitgenodigd voor een stage bij de Maltese profclub FC Mosta. De van Transvaal afkomstige linkerspits kwam de afgelopen seizoenen uit voor W-Connection op Trinidad & Tobago.

Ook Renzo Akrosie (22) reist binnenkort af naar Malta. Als aanvallende middenvelder hoopt hij bij Gudja United FC, dat net als Mosta uitkomt in de hoogste divisie, een profcontract in de wacht te slepen. Behalve Apai en Akrosie bleef ook Gleofilio Vlijter (22) in Nederland na de oefenstage van het Surinaams elftal. Hij staat in de belangstelling van verschillende Europese profclubs.

Vlijter speelde het afgelopen seizoen voor het Israëlische Kir Shmona. Vervolgens lag er bij Torpedo Kutaisi in Georgië een lucratief contract voor hem klaar. Maar omdat de Torpedo-coach hem voor langere tijd wilde vastleggen waarbij hij een deel van het beloofde salaris zou moeten inleveren, zag Vlijter uiteindelijk af van een verblijf in Georgië.

Vorig jaar speelde de voormalige Transvaal-spits Ivenzo Comvalius zich tijdens oefeninterlands met Suriname zich met flitsende acties in de kijker. Comvalius liep aansluitend stage bij Almere City maar kwam daar niet in aanmerking voor een contract vanwege de hoge salarisvoorwaarden voor een speler van buiten de Europese Unie.

Na verschillende omzwervingen tekende de 22-jarige Comvalius vorige maand een driejarig contract bij de Slowaakse topclub AS Trencin van eigenaar en oud-Ajacied Tscheu La Ling. Hij kreeg deze maand geen vrijaf voor de nationale ploeg. Na zijn debuut voor Trencin werd hij direct uitgeroepen tot man of the match.

Diederik Samwel
  1. europese 3
  2. vlijter 3
  3. contract 3
  4. comvalius 3
  5. vorige 2