1. vorige
  2. volgende

Advocaat: 'Slachtoffer vermoedelijk psychisch gestoord'

Advocaat Lilawatie Punwasi heeft tijdens haar pleidooi donderdag haar vermoedens uitgesproken over een vrouw, die het leven heeft gelaten. Zij denkt dat het slachtoffer last had van psychische stoornissen. In de zaak staat de ex-vriend van het slachtoffer, Fayzel M., terecht. Hij wordt ervan beschuldigd dat hij zijn ex-vriendin om het leven heeft gebracht.

De raadsvrouw baseerde haar vermoedens op verkregen informatie, dat het slachtoffer drie keren zelfmoord heeft geprobeerd te plegen. Vlak voor haar dood had zij haar vrienden verteld dat zij met een vriendin uit zou gaan, terwijl zij met haar ex-vriend Fayzel M. naar een pension was. Zij had volgens de advocaat gelogen, omdat zij bang was dat haar verloofde erachter zou komen dat zij nog een seksuele relatie met Fayzel M. onderhield. Ook zou het slachtoffer volgens Punwasi een dominant gedrag gehad hebben.

Tegenstrijdige verklaringen
Punwasi merkte op dat de verdachte tegenstrijdige verklaringen had afgelegd, omdat hij bang was dat zijn vader en zijn vrouw erachter zouden komen dat hij nog een relatie onderhield met het slachtoffer. De advocaat voerde verder aan dat het pathologische rapport heeft uitgewezen dat het slachtoffer door verstikkingomgekomen is. De deskundige heeft aangegeven dat er inwendige bloedingen en kneuzingen waren.

Volgens Punwasi en ook raadsman Robby Dens die de verdachte ook bijstaat, kan het stompgeweld ook van buitenaf komen. Zij viel op een hoop puin in het water en door de hoge waterdruk zou dit ook eventueel kunnen ontstaan. Verder geven beide raadslieden aan dat de deskundige andere alternatieven niet uitsluit. Punwasi en Dens benadrukken dat het Openbaar Ministerie slechts sterke vermoedens, maar geen bewijzen heeft.

Fayzel M. heeft vanaf het begin ontkend dat hij het slachtoffer, nadat hij haar had mishandeld, in de Surinamerivier had gegooid. Zij vroegen om vrijspraak van hun cliënt. Het ontzielde lichaam van het slachtoffer werd in de rivier langs de Anton Dragtenweg ontdekt.
De verdachte verklaarde eerder op de rechtszitting dat het slachtoffer zelf in de rivier sprong. Zij had volgens hem ook eerder suïcidepogingen ondernomen. Haar familie ontkende dit. Ook had hij tegenstrijdige verklaringen afgelegd.
  1. slachtoffer 9
  2. punwasi 5
  3. fayzel 4
  4. advocaat 3
  5. vermoedens 3