1. vorige
  2. volgende

Gootondernemer Imro Manglie maakt zich zorgen over het huidige immigratiebeleid

PARAMARIBO - Gootondernemer Imro Manglie maakt zich zorgen over het huidige immigratiebeleid. Hij is van mening dat er onvoldoende onderzoek wordt gedaan naar de achtergrond van personen die het land binnenkomen. “Mensen zijn in het land, je weet niet eens wie ze zijn en van waar ze komen. Zijn ze criminelen, moordenaars? Je kan het niet eens onderzoeken en dat kan niet”, sprak Manglie woensdagmorgen in het programma ABC Actueel.  

De rijstmagnaat die bekendstaat als aanhanger van de NDP, leverde in het actualiteitenprogramma ook veel kritiek op de gang van zaken binnen de partij en enkele zaken in het regeringsbeleid. Hij constateert dat personen die menen dat er sprake is van corruptie binnen de partij, zich daar zelf ook schuldig aan maken. Over de overstap van Pahlad naar de VHP wilde Manglie niet veel kwijt.

De ondernemer leverde ook kritiek op het beleid vanuit het ministerie van LVV die geen subsidie verleent aan grootlandbouwers, maar deze slechts toekent aan kleine boeren. Manglie bracht in herinnering dat Algoe bij een bezoek aan de grootlandbouwers in Nickerie zelf stelde dat de groep stiefmoederlijk wordt behandeld. Hij betreurt het dat het ministerie desondanks geen subsidie verleent aan deze groep. "Ik eis dat we die subsidie waar wij recht op hebben ook krijgen."

Manglie is de zoveelste persoon binnen korte tijd die kritiek levert op de NDP-regering en de partij zelf.

 

 
  1. manglie 5
  2. kritiek 3
  3. partij 3
  4. subsidie 3
  5. personen 2