1. vorige
  2. volgende

Radio Boskopu heeft nieuwe organisatievorm

Radio Boskopu heeft een nieuwe organisatievorm. Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft gisteren tijdens een korte plechtigheid in de vergaderzaal van het ministerie het eerste bestuur van de Stichting Radio Boskopu geïnstalleerd. Dikan sprak bij de installatie van het stichtingsbestuur van een markant moment.

Erna Aviankoi is de voorzitter van het stichtingsbestuur. Minister Dikan heeft haar de beschikking van haarzelf en van de andere bestuursleden overhandigd. Het bestuur zal onder meer het beleid bij de stichting uitstippelen en toezicht houden op de directie die nog moet worden aangesteld.

Radio Boskopu is in 1989 begonnen met uitzendingen en werd een vlaggenschip van het ministerie. Het radiostation staat vooral bekend voor het rechtstreeks uitzenden van vergaderingen van De Nationale Assemblee.

Volgens minister Dikan was het radiostation tot voor de transformatie naar een stichting gewoon een afdeling van het ministerie, wat betekende dat zij moeilijk inkomsten kon genereren. Als oplossing voor dit probleemstuk werd besloten om te komen tot een stichting die evenwel door de overheid zal worden gesubsidieerd en tegelijkertijd de mogelijkheid heeft om net als alle andere stichtingen, ook zelf haar eigen inkomsten te genereren.

Dikan gaf aan dat het belangrijk is dat de stichting de transformatie kan aangrijpen om de uitzending te moderniseren.

De andere bestuursleden van de stichting zijn: Louis Alfaisie (ondervoorzitter), Shirley Lackin (lid), Roberto Lindveld (lid namens het Ministerie Openbare Werken, Transport en Communicatie) en Vera Warning (lid namens het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur). Lindveld was niet aanwezig tijdens de installatieceremonie.

Het bestuur van het radiostation is ingesteld voor een periode van drie jaar, te rekenen van 1 augustus 2019 tot en met 31 juli 2022.

  1. stichting 6
  2. dikan 5
  3. ministerie 5
  4. boskopu 3
  5. minister 3