1. vorige
  2. volgende

OFID leent Suriname US$ 32 miljoen voor energie- en gezondheidssector

PARAMARIBO - De directeur-generaal van de Opec Fund for International Development (OFID), Abdulhamid Alkhalifa, is vanaf zondag in Suriname voor het bijwonen van de jaarrede en de ondertekening van twee leningsovereenkomsten voor de energie- en gezondheidssector. De leningen hebben een totale waarde van 32 miljoen US dollar.

Het is de eerste keer dat de hoogste man van de OFID een bezoek brengt aan het Caribisch Gebied en de keuze is gevallen op Suriname. De delegatie zal in het kader van de projecten die het OFID financiert bezoeken brengen aan het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, de Regionale Gezondheidsdienst, een EBS-powerplant en de weg Meerzorg-Albina. Het NII maakt dinsdag melding hiervan in een persbericht.

In de periode 2012 tot 2017 heeft OFID de rehabilitatie van het weggedeelte tussen Meerzorg en Tamansari voor een bedrag van 13.8 miljoen US dollar gefinancierd. Voor de Regionale Gezondheidsdienst zijn zes poli's gebouwd en voor het Academisch Ziekenhuis Paramaribo zijn zes operatiekamers, één IC unit en de upgrading van het beddenhuis gefinancierd. De OFID-voorman vertrekt donderdag uit Suriname.

  1. ofid 5
  2. paramaribo 3
  3. suriname 3
  4. miljoen 2
  5. dollar 2