1. vorige
  2. volgende

Marriot opent restaurant voor lokale gemeenschap

Sfeervolle muziek, fijne cassavesoep geserveerd in champagneglazen aan ongeveer 110 gasten terwijl de chefs druk bezig zijn de maaltijd van gegrilde ribs, kip en eend af te ronden. Het nieuwe 'Meat Us' restaurant van Courtyard by Marriot is vrijdagavond geopend. “We zullen elke dag live muziek hebben en goed eten. Onze gasten moeten zich comfortabel voelen.” Dit is het doel van de nieuwe opzet volgens Marriot Directeur, Egon van Foidl. Zes maanden geleden begonnen de voorbereidingen en is er speciaal een open keuken gebouwd, buiten bij het zwembad.

Het pool-deck restaurant met open keuken richt zich vooral op de lokale bevolking volgens Foidl. “We maken daarom wat wij denken wat de lokale bevolking lekker vindt. Verschillende vleessoorten en pasta tegen een betaalbare prijs in een mooie ambiance, buiten in de natuur". Per avond wil Foidl minstens 80 gasten in het restaurant bedienen, die tevreden naar huis gaan. “Dan ben ik ook tevreden. Mensen moeten er gewoon heen kunnen komen, niet alleen op heel speciale gelegenheden. Het moet betaalbaar zijn".

Meer veranderingen
Ook in het indoor-restaurant van Marriot komen er enkele veranderingen, andere standaarden, volgens de directeur. “We zullen er uniek eten serveren, en de chef zal daar zelf aanwezig zijn, soms zelf het eten aan de gast opdienen en een praatje houden. Wij willen koken wat jij als klant wilt eten en niet omgekeerd.”
Volgens Foidl is er een goede samenwerking met andere hotels, en ziet hij ze niet echt als concurrenten. “We zijn een branded company en dat is dus het voordeel, we investeren in ons personeel omdat we weten dat het niet het gebouw is wat verkoopt, maar de service, de mensen. Soms zit ik ’s morgens urenlang persoonlijke briefjes te schrijven voor onze hotelklanten. Omdat we hun loyaliteit waarderen, en dit terug moeten tonen.”

De voornaamste klantengroep van het hotel is de corporate, businessgroep, maar in de Surinaamse samenleving kan je je volgens Foidl niet alleen daarop richten, maar ook op toeristen en de lokale bevolking. Hij gaat met zijn bedrijf dus ook naar toeristenbeurzen, onder andere in Utrecht, “We promoten daar Suriname, en niet ons hotel”, zegt hij. Suriname is nog niet erg bekend in de wereld als toeristische plek, maar heeft heel veel potentie vindt Foidl. Hij meent dat Suriname hier zelf nog erg bescheiden over doet.

Raoul Lith
  1. foidl 6
  2. restaurant 4
  3. eten 4
  4. gasten 3
  5. marriot 3