1. vorige
  2. volgende

Ondervoorzitter parlement weigert blaam impasse

PARAMARIBO, 14 jan – Ruth Wijdenbosch (Nieuw Front/NPS) wijst elke blaam van de hand voor het vastlopen van het parlementaire werk. Hoewel zij in de oppositie zit, heeft Wijdenbosch zich ingezet. Toch beweert Ricardo Panka, fractieleider van de Mega Combinatie, dat de impasse voorkomen kon worden.

Recent overleg tussen oppositie en coalitie had meer succes kunnen opleveren. “Wij tillen zwaar aan de houding van Wijdenbosch. Ze had de impasse kunnen doorbreken, maar ze koos ervoor achter Nieuw Front-fractieleiders Randjietsingh en Castelen aan te lopen”, zegt Panka tegenover de Ware Tijd. Het overleg had moeten leiden tot het voortzetten van het parlementaire werk. De oppositie werkt niet mee.

Maar Wijdenbosch vindt niet dat het haar verweten mag worden. Panka zou de hand maar in eigen boezem moeten steken. De coalitiefractie is door de jaren heen alleen maar geslonken. De regering steunt nu op een richelsmalle basis. Dat het overleg mislukte komt door “onderling wantrouwen en het vasthouden van de coalitie aan de behandeling van het wetsvoorstel Constitutioneel Hof”, aldus Wijdenbosch.

  1. wijdenbosch 5
  2. oppositie 3
  3. panka 3
  4. overleg 3
  5. nieuw 2