1. vorige
  2. volgende

Premier Mottley bezoekt visverwerkings- en landbouwbedrijf

De Barbadiaanse premier Mia Mottley heeft samen met president Desi Bouterse maandag een rondleiding gekregen in het visverwerkingsbedrijf van Bera Fisheries. Eerder op de dag waren de president en de premier te Tawajarie landbouwproject. Voorafgaand aan de rondleiding kreeg de delegatie een inleiding over het project van Gerrit Breinburg van Tawajarie Aquaculture Enterprises.

De delegatie kreeg bij Bera Fisheries het gehele proces van binnenkomst van de vis, de verwerking en de verpakking voor de verdere verscheping werd gedemonstreerd aan het gezelschap. Dit bedrijf exporteert ook vis naar Barbados. De bedoeling is dat de hoeveelheid vis die tot op dit moment wordt geëxporteerd, wordt vergroot. Premier Mottley is onder indruk van Bera Fisheries, meldt het Nationaal Informatie Instituut.

Op 18 augustus vorig jaar bracht Mottley samen met Bouterse reeds een bezoek aan Bera Fisheries. Dit bezoek ligt in het verlengde van de Brokopondo Samenwerkingsovereenkomst, die de premier vorig jaar samen met de president heeft getekend. Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij bekijkt diverse mogelijkheden om de relatie tussen Suriname en Barbados binnen de visserijsector te versterken. De geboekte resultaten worden geëvalueerd en de verdere mogelijkheden worden besproken. In de Brokopondo Samenwerkingsovereenkomst zijn projecten over landbouw, veeteelt en visserij opgenomen.

Het bezoek wordt vandaag afgesloten met het tekenen van samenwerkingsovereenkomsten. Er is ook gekeken naar nieuwe samenwerkingsovereenkomsten op het gebied van mijnbouw, toerisme en landbouw. De premier is zondag in Paramaribo aangekomen. Zij werd ontvangen door de president. De hoge gast bracht samen met de president een bezoek aan de Palmentuin Waka Pasi Craft & More. Op een persconferentie later op de dag worden de resultaten bekendgemaakt.
  1. president 5
  2. premier 5
  3. bezoek 4
  4. bera 4
  5. fisheries 4