1. vorige
  2. volgende

Rechter bekommert zich niet om verwaarloosde kinderen

PARAMARIBO - Het feit dat vier jonge kinderen, van wie één doofstom is, verwaarloosd zonder ouders zitten, is voor rechter Maureen Dayala geen aanleiding de vader of moeder voorlopig vrij te laten. Ze vindt dat de ouders eerder de consequenties van hun handelen - poging tot cocaïnesmokkel - hadden moeten overzien.

Het gaat om het echtpaar Jason S. en zijn vrouw Rinette S. Als derde verdachte zit vast Sureshkumar B. voor wie de drugs op 25 september zou worden gesmokkeld. In eerste instantie heeft de vrouw toegegeven dat hij de baas is, maar later trok ze deze verklaring in uit vreees voor haar leven.

Advocaat Hemradj Matawlie van het echtpaar: "De kinderen zijn nu aan hun lot overgelaten. Er is niemand die zich om hen ontfermt." Volgens de rechter is dit de de derde keer dat Rinette S. bolletjes heeft geslikt.

Raadsvrouw Chandra Algoe meent dat er geen duidelijk bewijs is tegen haar cliënt Sureshkumar B. Hij is volgens haar aangehouden omdat hij in een groot huis woont en voertuigen bezit waarvan hij niet wil verklaren hoe hij die heeft kunnen kopen. Algoe: "Als dat een reden is om mensen op te sluiten dan zou de helft van deze zaal in de gevangenis zijn. Het huis is van zijn ouders."

Haar argumenten zijn afgewezen. Dayala wees erop dat de vrouwelijke getuige Sureshkumar B. heeft aangewezen. "Hij zat erbij toen ze de bolletjes slikten. Het groene voertuig waarmee de man en vrouw zijn afgezet is ook van hem, dus er zijn wel bewijzen teggen hem." De zaak is voor verdere behandeling uitgesteld naar 2 december.

  1. vrouw 3
  2. sureshkumar 3
  3. dayala 2
  4. bolletjes 2
  5. huis 2