1. vorige
  2. volgende

SDU maakt zich sterk voor onderwijs en volksgezondheid

Wanneer het van de Sociaal Democratische Unie (SDU) afhangt, hoeven onze kinderen de klas niet meer over te doen. “Bij de nieuwe school die wij van SDU voorstaan, zullen de leerlingen tot de middelbare school gewoon doorstromen en geen examens doen. Elk kind krijgt de kans om op eigen tempo de school te doorlopen,” verklaart de voorzitter van de SDU, Celsius Waterberg.

De politicus blikt terug op een retraiteweekend voor topkader van de partij, te Koinakondre in het district Brokopondo. “We hebben gezamenlijk diepgaand van gedachten gewisseld over het verkiezingsprogramma van de partij en in concept het document kunnen formuleren.” Het werkstuk heeft als titel meegekregen: ‘De weg naar verbetering’. Volgens Waterberg heeft de groep in verschillende sessies gekeken naar interventies die zij wil plegen om Suriname tot een productiever land te maken.

De partijvoorzitter beweert dat SDU uitgaat van de mens als het centrum van zijn werk. “Daarom concreet die vernieuwing binnen ons onderwijs.” Hij wijst erop dat ook de gezondheidszorg ordening zal ondergaan. Waterberg legt uit dat die sector toegankelijker zal worden voor de burger. “De zorg gaat naar de mensen toe, in plaats van omgekeerd. Ook de verhoogde productie van medicamenten zullen we ter hand nemen,” verzekert de SDU-voorzitter.

De partijleden van SDU hebben verder aandacht besteed aan aspecten als huisvesting, productieve sector, cultuur, sport, justitie, defensie en veiligheid, binnenlands beleid en buitenlandse betrekkingen, aldus de partij.

  1. sdu 6
  2. partij 3
  3. school 3
  4. voorzitter 2
  5. waterberg 2