1. vorige
  2. volgende

Districtstalent domineert finale zangcontest

PARAMARIBO - Na acht weken voorrondes en vocal trainingen zijn uiteindelijk vier finalisten gekozen voor het Saregamapa 2019 Songfestival, dat wordt georganiseerd door Maharaja Palace. De voorronde en training, startten begin september. Elk weekend was er een onderdeel. Er is nog een semifinale, gevolgd door de finale op 29 november in de Anthony Nesty Sporthal. De hoofdprijs is een ticket naar India.

De jury bestaat uit vocal coaches Sonny Khoeblal, Manoj Daryanani en Ashna Changoer. Elke contestant zingt bij de semifinale twee liederen. "Waaw, we are really in Bollywood now. Wat een prachtige muziek, maar ik zou nu echt niet in de schoenen van de jury willen staan", zegt ceremoniemeester Henk van Vliet lachend. Hij wordt ondersteund door medepresentator Sadhana Mohan. Er zijn uiteindelijk vier contestanten gekozen als semifinalist.

Arvin Channai uit Wanica is afgestudeerd aan het Natin als chemisch analist en studeert nu voedseltechnologie bij het PTC. Pooda Chedi, eveneens van Wanica, werkt en zit op de lerarenopleiding Lobo. De uit Zoelen in Commewijne afkomstige Duitika Lall is lbo-leerling en wil dierenarts worden. Jeya Panchoe van Groningen in Saramacca is een mulo-leerling die ervan droomt een professionele zangeres en arts te worden.

Regisseur van de show Chris da Costa, is onder de indruk van het aanwezige talent. "Ik denk dat dit heel mooi is. Meestal zijn het stadskinderen die de kans krijgen, maar deze jonge mensen zijn met medewerking van hun ouders de uitdaging aangegaan. Het wordt een geweldige finale. Daar zullen deze finalisten elk twee of meer nummers moeten zingen, waarbij niet de jury bepaalt, maar het publiek via sms. De jury zal commentaar geven maar geen punten. Het is duidelijk dat de contestanten zijn gekomen om te winnen.

Jurylid Khoeblal vraagt via minister van Sport en Jeugdzaken, Lalinie Gopal, of de regering beurzen of andere studiemogelijkheden ter beschikking kan stellen voor deze jongeren, zodat ze hun talent naar een hoger niveau kunnen tillen. Een bijzonder element is de speciale gast, die geëerd wordt om zijn of haar prestaties op creatief gebied. Hij of zij spreekt de contestanten bemoedigend toe. Deze keer deed taekwondoka Tosh van Dijk dat.

Hij vertelde in het Engels hoe hard hij heeft gewerkt om de top te bereiken. Maar hij sprak ook over tegenslagen zoals zware blessures en het overlijden van zijn oma, zijn grootste fan. Zijn devies is: ondanks alles niet opgeven. "Ik weet dat ik op het WK taekwondo 2020 zal staan. En daarom droom ik groot. Maak jouw reis geweldig, leer van je fouten en ga voor jouw doelen."

  1. jury 4
  2. contestanten 3
  3. wanica 2
  4. khoeblal 2
  5. semifinale 2