1. vorige
  2. volgende

VSB Young Management wil jonge ondernemers een kans bieden

De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven Young Management (VSB YM), wil meer jonge ondernemers en professionals een kans bieden om zichzelf en hun onderneming verder te ontwikkelen.

VSB YM is vertegenwoordiger en belangenbehartiger van jonge ondernemers en professionals in Suriname. De organisatie heeft op dit moment niet zoveel leden als gewild, maar wil in 2020 tussen de 50 en 100 leden hebben. Dit zei David Power, voorzitter van VSB YM, vandaag op een persconferentie in Courtyard by Marriott.

VSB YM-secretaris Natascha de Randamie, gaf aan dat VSB Young Managment, startende ondernemers door middel van berichten in de media wil bereiken en interesseren voor aansluiting bij de organisatie. Bryan Renten, voorzitter van de VSB, zei dat het ondernemersklimaat niet goed is, maar ondanks dat, hebben jonge ondernemers die nu durven, een voorsprong op anderen. De VSB YM moet volgens hem daarom werken aan een goede infrastructuur voor jonge ondernemers. Voor Power is het de juiste tijd om met een eigen onderneming te beginnen.

‘’Juist in deze moeilijke financiële situatie in het land, moeten we innovatief denken’’, zegt hij. Het initiatief is in 2017 begonnen met als doel op een laagdrempelige manier persoonlijke en professionele ontwikkeling te stimuleren door middel van het aanbieden van tools en kansen aan de leden. Deze groei en ontwikkeling breiden zich ook verder uit op internationaal gebied. De organisatie richt zich op ondernemers en professionals in de leeftijdscategorie van 18-40 jaar.

Ondernemers moeten om lid te worden van de organisatie, ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken en voldoen aan de wettelijke verplichtingen. Voor de professionals geldt dat zij moeten voldoen aan bepaalde kwaliteiten en moeten worden afgevaardigd door een bedrijf. Namens het bedrijf zijn zij dan lid van de organisatie. De VSB YM krijgt vooral te maken met startende ondernemers of ondernemers die hun zaak naar een hoger niveau willen tillen.

De organisatie heeft plannen om volgend jaar evenementen te organiseren waarbij aan de toegevoegde waarde van VSB YM meer bekendheid gegeven zal worden, zodat meer jonge ondernemers en professionals zich zullen aansluiten bij VSB YM.

door Priscilla Kia
  1. ondernemers 10
  2. vsb 9
  3. organisatie 6
  4. jonge 5
  5. professionals 5