1. vorige
  2. volgende

Staatsolie is een tastbaar bewijs van het vertrouwen in eigen kunnen

DEN HAAG - Staatsolie is een tastbaar bewijs van het vertrouwen in eigen kunnen. Met Staatsolie kunnen wij aantonen dat ook wij Surinamers bijzondere dromen kunnen waarmaken. Een heel emotionele Eddie Jharap bij het in ontvangst nemen van de prestigieuze van de Van Waterschoot van der Gracht Penning.  

Deze kreeg hij uitgereikt door het Koninklijk Geologisch Mijnbouwkundig Genootschap(KNGMG). "Het is een grote verrassing en eer voor mij, mijn gezin de familie vrienden en kennissen, de Staatsolie gemeenschap en Suriname", sprak Jharap verder. Surinames zaakgelastigde in Nederland, Lucretia Redan en Consul-generaal Roy Lieuw a Sie waren bij deze plechtigheid aanwezig.

KNGMG voorzitter Lucia van Geuns overhandigde de penning. De penning is vernoemd naar de man die sinds 1950 de hoogste Nederlandse onderscheiding op aardwetenschappelijk gebied heeft bereikt. Jharap kreeg de penning vanwege zijn inzet om Staatsolie van de grond te tillen en tot een winstgevend maatschappij te maken.

Aan de uitreiking van de penning was een symposium verbonden. Jharap heeft zijn ervaringen als eerste directeur van Staatsolie gedeeld.
  1. staatsolie 5
  2. penning 5
  3. jharap 4
  4. kreeg 2
  5. haag 1