1. vorige
  2. volgende

BEP beschuldigt NDP van omkoping stonfutu Apianai

René Apianai uit Brokopondo, een van de medeoprichters van de BEP, is samen met zijn zoon en diens familie overgelopen naar de NDP. Dit heeft voor veel consternatie gezorgd. Thuis bij de familie Apianai was ook jarenlang een informatiecentrum van de BEP gevestigd. Hoofdbestuurslid Ronny Asabina, afkomstig uit Brokopondo, en voorzitter Celcius Waterberg, zeggen dat Apianai bouwstenen en cement heeft gekregen van de NDP. Zij hebben het over omkoping. Herman Schalwijk, ex-assembleelid van NDP en leider van deze operatie, vindt dat de BEP-bestuursleden leugens vertellen.

Asabina zegt aan Starnieuws dat de kern van de BEP in tact is. Apianai werd bijzonder gerespecteerd door de partij. Het is jammer dat de man die op hoge leeftijd is, uit de partij is gestapt. Zijn zoon was bestuurslid van de BEP-kern. De familie heeft een winkel die enige tijd dicht is. Asabina heeft informatie dat er ook gesprekken op het buitenverblijf Brokobaka van NDP-voorzitter tevens president, Desi Bouterse, zijn gevoerd. Apianai zou de stap uiteindelijk gemaakt hebben onder druk van zijn zoon en om materiële redenen. De bouwmaterialen zijn bezorgd toen met behulp van NDP'ers de vlaggen van de BEP werden ingeruild voor die van de NDP.

Schalwijk merkt op dat de BEP de NDP in diskrediet probeert te brengen. Hij zegt aan Starnieuws dat de BEP nooit heeft omgekeken naar Apianai die een centrale persoon is in Hermandorp in Brokopondo. Volgens Schalwijk is Brokopondo een bolwerk van de NDP. De partij gaat voor alle drie zetels. Hij is er niet van op de hoogte dat de bouwmaterialen bezorgd zijn door de NDP. "Hij gaat zijn huis verbouwen en heeft de spullen zelf gekocht", beweert Schalwijk.

Asabina blijft erbij dat mensen omgekocht worden, terwijl de regering nauwelijks iets gedaan heeft voor Brokopondo. "Laat Schalwijk vertellen welke ontwikkeling de NDP heeft gebracht voor het district. Nu worden mensen omgekocht om stemmen te kunnen behalen. Drinkwater is nog steeds een groot probleem, de gezondheidszorg is niet aangepakt en er is geen werkgelegenheid gecreëerd. Er zijn geen wapenfeiten te noemen", stelt Asabina.
  1. ndp 9
  2. bep 8
  3. apianai 6
  4. brokopondo 5
  5. asabina 5