1. vorige
  2. volgende

Hooghart gaat met groene onderbroek naar paars

De Partij Belangenbehartiging en Ontwikkeling (PBO) van Ronald Hooghart zal met de Nationale Democratische Partij (NDP) de verkiezing ingaan. "Pe we go?", vroeg Hooghart vanavond aan het publiek in het CLO-hoofdkwartier. "Paars", riep zijn gehoor in koor. "Dan mi naf tak neks moro", concludeerde de vakbondsleider/politicus.

Hooghart legde zijn gehoor uit dat door in het beleidscentrum te zijn de problemen van de werknemers beter aangepakt kunnen worden. Hooghart merkte op dat hij als vakbondsleider diverse malen ervoor gezorgd heeft dat politici in het machtscentrum konden komen. Maar als ze daar eenmaal zitten, doen ze niks voor de mensen die hen in het zadel geholpen hebben. Hier is met de oprichting van de PBO een einde aan gekomen.

Wat Hooghart, die zei een groene onderbroek aan te hebben, meest dwars zit, is dat hij nooit het respect heeft gekregen van de Nationale Partij Suriname (NPS). Hij is zelfs weggejaagd van het partijterrein, terwijl in 2005 de zaal hem op de kandidatenlijst wilde hebben. Hooghart zei dat het pijn doet hoe hij is behandeld door de NPS, een partij waar hij veel van houdt. Hooghart blijft het jammer vinden dat president Desi Bouterse Pertjajah Luhur uit de coalitie heeft gezet. Dit is volgens hem een grote fout geweest. De partijvoorzitter zal zich inzetten voor de sociaal zwakkeren. Er moeten betere voorzieningen voor hen komen. Ook huizenbouw is een prioriteit voor Hooghart.
  1. hooghart 8
  2. partij 4
  3. pbo 2
  4. nationale 2
  5. gehoor 2