1. vorige
  2. volgende

Jogi moet aangifte doen over levensbedreiging

Ronnie Brunswijk die de vergadering van De Nationale Assemblee leidde vrijdag, vicepresident Robert Ameerali en Mega Combinatie fractieleider Ricardo Panka, adviseren assembleelid Mahinder Jogi (Nieuw Front/VHP) om aangifte te doen. Waarnemend fractieleider van Nieuw Front, Guno Castelen, deelde mee tijdens de begrotingsbehandeling dat het gezin Jogi wordt bedreigd. Personen in een auto met donkere ruiten zouden 's gemaakt hebben van de woning van de familie.

Castelen zei dat Jogi misstanden over corruptie heeft aangekaart in het parlement en vanaf toen zouden de bedreigingen zijn begonnen. Hij merkte op dat mensen gestreden hebben voor vrije meningsuiting en sommigen hebben zelfs het leven erbij gelaten. Toen Castelen deze opmerkingen maakte, was Jogi niet in de vergaderzaal.

Behalve dat het gezin Jogi geïntimideerd is volgens Castelen, zijner ook levensbedreigingen geuit. Hij vroeg de veiligheidsautoriteiten om in actie te komen. Panka zei dat hij 's middags nog in het restaurant samen met Jogi lekker heeft gegeten. Hij had niet de indruk dat zoiets ergs aan de hand zou zijn. Hij merkte op dat Jogi de gangbare wegen moet bewandelen. Brunswijk vroeg om een onderzoek.
  1. jogi 7
  2. castelen 4
  3. brunswijk 2
  4. fractieleider 2
  5. panka 2