1. vorige
  2. volgende

Amafo stoort zich niet aan verontwaardiging Gajadien

Minister Alice Amafo heeft geen boodschap aan de verontwaardiging van parlementariër Asiskumar Gajadien (Nieuw Front/VHP) die vindt dat SRD 12.400 per maand te veel is voor een Bruynzeelwoning. De minister zei vrijdag tijdens het beantwoorden van vragen over de begroting dat er een openbare inschrijving is gehouden over huisvesting voor diensten van het ministerie. Het pand is gehuurd bij de laagste aanbieder en het voorstel is goedgekeurd door de raad van ministers.

Gajadien interrumpeerde de minister en legde uit dat het niet gaat om de procedure. Hij benadrukte dat het gaat om hoe omgesprongen wordt met de middelen van het land. Het huis is volgens hem nog niet eens SRD 2000 waard. Hij merkte op dat het om een verkwistend beleid gaat van deze regering. Het maakt voor hem niet uit of de raad van ministers het besluit heeft goedgekeurd.

Assembleelid Marinus Bee (A Combinatie/ABOP) vroeg Amafo om geen woorden vuil te maken aan deze kwestie die comptabel correct is afgehandeld. De eigenaar van het pand, Jerry Tijtel, om commentaar gevraagd over de commotie rond het pand, zegt aan Starnieuws dat hij weet hoeveel hij geïnvesteerd heeft in de woning. De zakenman merkt op dat hij gereageerd heeft op een openbare inschrijving. "Ik heb geen link met ABOP. Het huis wordt verhuurd met alle faciliteiten en het is de prijs waard", zegt Tijtel.
  1. minister 3
  2. pand 3
  3. gaat 3
  4. amafo 2
  5. gajadien 2