1. vorige
  2. volgende

IMT is over eerste teleurstelling heen in Haïti

Landskampioen Inter Moengo Tapoe (IMT) is in Haïti over de eerste teleurstelling heen gekomen. Vrijdag verloor de Surinaamse ploeg van Waterhouse uit Jamaica met 4-0. Vandaag komt IMT in de clubkampioenschappen van de Caribische Voetbalunie CFU uit tegen Calidonia uit Trinidad en Tobago. Deze ontmoeting wil coach Hesron Jeroe omzetten in winst.

Jeroe zegt vanuit de Haïtiaanse hoofdstad Port-Au-Prince aan Starnieuws dat diverse omstandigheden gemaakt hebben dat de prestatie van IMT tegenviel. De huisvesting is ronduit slecht. Na protesten zijn internetfaciliteiten en televisie beschikbaar gesteld. de beloofde drie vip-kamers zijn niet waargemaakt. De voetbalwedstrijd is op een veld gespeeld dat vrij hoog is, waardoor de jongens last hadden van krampen en ademhalingsproblemen kregen.

Intussen is er zaterdag flink geoefend. De spelers zijn goed gemotiveerd om zich van hun beste zijde te laten zien. Calidonia is in dit toernooi intussen uitgekomen en heeft 3-0 gewonnen van thuisland Haïti. "Maar wij laten ons niet afschrikken. De jongens zijn gemotiveerd en hebben er zin in", zegt Jeroe. Dinsdag komt IMT uit tegen Haïti.
  1. imt 4
  2. haiti 3
  3. jeroe 3
  4. komt 2
  5. calidonia 2