1. vorige
  2. volgende

Coalitietopper Ronnie Brunswijk lijkt de reden te zijn dat de reorganisatie bij

PARAMARIBO - Coalitietopper Ronnie Brunswijk lijkt de reden te zijn dat de reorganisatie bij het Korps Politie Suriname (KPS) maar niet wordt doorgevoerd. De Abop-voorzitter zou Juspolminister Edward Belfort, die ook Abop-lid is, hebben opgedragen alles met betrekking tot het KPS aan te houden. Dit is althans de opvatting van politiebondvoorzitter Robby Ramjiawan.  

Brunswijk zou ontevreden zijn met beslissingen van de korpsleiding in een bepaalde politiezaak en weigert daarom met name aan de reorganisatie goedkeuring te geven. Ramjiawan zegt deze houding van Brunswijk echter niet te begrijpen.

De komende week belegt de bondsvoorzitter een algemene ledenvergadering op verzoek van een groep leden om deze situatie voor te leggen. Belfort had eerder al aangegeven dat hij achter de reorganisatie staat. Korpschef Humphrey Tjin Liep Shie heeft het voorstel in november definitief naar de Justitieminister gestuurd met het verzoek ontvangen te worden. Er is hierop geen reactie gekomen. Om de reorganisatie te bespoedigen, heeft Tjin Liep Shie na enkele weken contact opgenomen met het Kabinet van de President.

Belfort zou tegenover Ramjiawan hebben erkend dat hij zich hierom overgeslagen voelt en dat hij deze stap van de korpsleiding afkeurt. De bondsvoorzitter vindt het belangrijk dat de reorganisatie wordt doorgevoerd, omdat hierdoor doorgroeimogelijkheden ontstaan voor politieambtenaren. Hij zou het overigens jammer vinden indien besloten wordt de uitvoering af te blazen, omdat er enorm veel geld, tijd en moeite in de voorbereidingen is gestoken. De voorbereidingen hebben drie jaar geduurd en de nieuwe structuur zou per 1 januari 2015 ingevoerd moeten zijn.
  1. reorganisatie 5
  2. brunswijk 3
  3. belfort 3
  4. ramjiawan 3
  5. kps 2