1. vorige
  2. volgende

Suriname leent vijf en twintig miljoen voor onderwijs

PARAMARIBO, 12 mei –Suriname leent vijf en twintig miljoen dollar bij de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank. De aanvraag wordt nu voorbereid door het ministerie van Financiën. Volgens minister Ashwin Adhin van Onderwijs & Volksontwikkeling, Minov, is het geld bestemd voor onder meer verbetering van het onderwijs in het binnenland. Daar staan veel uitdagingen open.

Hoewel het ministerie al een heleboel doet aan het wegwerken van achterstanden, is er nog veel braak terrein. Tijdens de begrotingsdebatten noemde Adhin het gebrek aan goed opgeleide leerkrachten als één van de grootste uitdagingen. Ook het gebrek soms aan goede communicatie tussen leerkrachten en leerlingen kan leiden tot achterstanden. Dat geldt ook de taalsituatie. Leerlingen praten thuis een andere taal dan het Nederland waarin wordt onderwezen.

Intussen wordt wel gestadig gewerkt aan het verbeteren van het niveau van de leerkrachten. “De visie van het ministerie blijft gericht op het scheppen van goed en gelijkwaardig onderwijs in alle delen van het land”, zei Adhin. Er komt een Raad voor Onderwijs Binnenland die direct moet inspelen op de uitdagingen. Ook de naschoolse opvang moet van de lening profiteren. Er zullen keukens worden gebouwd op de scholen zelf voor het ter plaatse bereiden van voeding.

  1. onderwijs 4
  2. ministerie 3
  3. adhin 3
  4. uitdagingen 3
  5. leerkrachten 3