1. vorige
  2. volgende

Onderscheiding voor basketballer Gavin Kensmil

PARAMARIBO - De prestaties van Gavin Kensmil in zijn eerste seizoen bij de Stephen F. Austin University (SFA) zijn niet onopgemerkt gebleven. De Surinaamse basketballer is daarnet uitgeroepen tot 'Newcomer of the Year'.

Op Twitter en Facebook maakt het mannenbasketbalteam van SFA melding van de uitverkiezing van de forward. "New to the league ... no problem for the Big Man! Gavin Kensmil is the Southland Conference Newcomer of the Year!"

Kensmil, die overkwam van Navarro Junior College, verwierf ook een plaats in het Second Team All-Southland Conference! "What a first season in Nac for Gavin Kensmil!" schreef SFA op zijn Facebookpagina.

De Surinamer speelde dertig van de 31 wedstrijden van The 'Jacks. Hij miste één duel door een blessure. In al zijn games stond hij in de basis en kwam tot gemiddelden van 11,8 punten, 6.8 rebounds, 1,6 assists, 1,2 steals en achttien blocks.

In twintig wedstrijden in de Southland Conference - SFA won daarvan negentien - was Kensmil goed voor gemiddelden van 11,9 punten en 6,7 rebounds. Hij scoorde in die games 58 procent van zijn schoten.

De Surinamer is niet de enige Lumberjack die werd uitverkoren. Nadat zijn team dit seizoen in vergelijking met 2018-19 twaalf wedstrijden meer won, werd Kyle Keller uitgeroepen tot Southland Conference Coach of the Year.

Geheel volgens de verwachtingen werd Kevon Harris de Southland Conference Player of the Year. Hij is bezig aan zijn laatste seizoen en is topscorer van The Lumberjacks met een gemiddelde van 17,5 punten.

John Comeaux, die eveneens in zijn laatste jaar zit, verwierf een plek in het Southland Conference All-Defensive Team. Hij had 32 steals, wist dertig chargings te forceren en werd vaak genoeg belast met het verdedigen van de beste aanvallers.

  1. the 9
  2. southland 6
  3. conference 6
  4. kensmil 4
  5. sfa 4