1. vorige
  2. volgende

Surinaamse vakcentrale wordt werkgever

PARAMARIBO, 27 jan – Vakcentrale C-47 gaat werkgevers bewijzen hoe het moet in arbeidsverhoudingen. Suriname’s grootste bundeling van vakbonden begint een eigen bedrijf. Voor belangenverstrengeling wordt niet gevreesd.

Er zijn juist wel veel voordelen aan een bedrijf waar de vakbond het voor het zeggen heeft. “In zulke bedrijven hebben werknemers een speciale plaats. We zeggen altijd hoe het moet, maar nu gaan we het bewijzen”, zegt C-47 voorzitter Robby Berenstein tegenover de Ware Tijd. Een ander voordeel is dat invloed kan worden uitgeoefend op werkgevers. Als werkgever mag C-47 immers ook deelnemen in werkgeversorganisaties als de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven.

Gedacht wordt aan het exploiteren van een winkelcentrum. C-47 heeft al een lap grond. Het geld kan worden geleend bij een pensioenfonds. De doelen blijven edel. “Het gaat niet alleen om het geld uiteindelijk, want als je een bedrijf hebt, ben je ook actief in het bedrijfsleven en kan jij je stem laten horen en dus niet alleen door middel van een collectieve arbeidsovereenkomst”, aldus Berenstein.

  1. bedrijf 3
  2. gaat 2
  3. werkgevers 2
  4. bewijzen 2
  5. zeggen 2