1. vorige
  2. volgende

Schrijfster creëert superheld

PARAMARIBO - De Nederlands-Surinaamse schrijfster Renate Stüger heeft een stripheld, genaamd ‘Suriman’ gemaakt. Het idee ontstond toen haar vierjarige zoontje opmerkte dat veel bekende superhelden blank zijn. Om hem te troosten vertelde ze hem: “Natuurlijk zijn er donkere superhelden. Jij bent toch Suriman!”. Hierop besloot Renate zelf een superheld te creëren. Suriman was geboren.

Het eerste ontwerp kwam van illustrator Willy Croezen. Vervolgens maakte Leroy Soesman een vernieuwde versie en ontwierp hij ook aartsvijand Wiesman. Aan het stripfiguur is er ook een stripboekenreeks verbonden. Het eerste deel werd in december uitgegeven. Nu wordt er gewerkt aan het tweede deel. Naast de Suriman stripboekenreeks gaan er ook leerzame kinderboeken uitgegeven worden.

Stüger is nu een mascotte aan het ontwikkelen voor Suriman. Hiervoor heeft ze een crowdfunding gestart om de kosten te dekken. "Ik voel me eigenlijk vereerd dat ik dit mag doen. Als kind wilde ik altijd iets voor Suriname doen. En het is net alsof het plantje toen al gezaaid was, maar wist nog niet voor wat", benadrukt de schrijfster tegenover dWT over het maken van een stripheld.

  1. suriman 5
  2. schrijfster 2
  3. renate 2
  4. stripheld 2
  5. superhelden 2