1. vorige
  2. volgende

De bond bij ‘s Lands Hospitaal onder leiding van Imro Edam zal tegen de leiding

PARAMARIBO - De bond bij ‘s Lands Hospitaal onder leiding van Imro Edam zal tegen de leiding van het ziekenhuis een kort geding aanspannen om erkenning af te dwingen. Ter voorbereiding praat bondsvoorzitter Edam dinsdag met juridisch adviseurs. 

De bond die bijna twee jaar oud is, heeft sinds zijn bestaan meerdere brieven geschreven aan de minister en de directie van Volksgezondheid en het stichtingsbestuur van het hospitaal. De directie heeft eerder in een persbericht bekendgemaakt dat ze de bond onder voorzitterschap van Edam niet kent als gesprekspartner. De directie doet nog steeds zaken met de bond onder leiding van Iwan Weeks.

Vorige week hebben leden van de vakbond onder leiding van Edam bij het hospitaal een prikactie gehouden en is - bij afwezigheid van de directie van 's Lands Hospitaal - aan minister Michael Blokland een petitie aangeboden om aandacht te vragen voor de kwestie van erkenning en uitbetaling van kledingtoelage. Het laatste is intussen in orde gekomen.

De minister is van mening dat het vakbondsvraagstuk niet bij hem thuishoort, maar bij de directie. Hij had daarbij beloofd de petitie door te geleiden naar de directie, met het uitdrukkelijke verzoek extra aandacht hieraan te besteden. "Het gevoel bekruipt mij dat het stichtingsbestuur de andere bond in bescherming wil nemen, omdat de ondervoorzitter van het bestuur een afgevaardigde is van de bond van Weeks. Ook twijfelen we aan de geloofwaardigheid van de minister, omdat dezelfde afgevaardigde ook zijn secretaris is", spreekt Edam zijn misnoegen uit.

Hij deelt de krant mee dat het stichtingsbestuur had besloten een referendum te houden, maar dit is later in de doofpot is gestopt. Edam zegt verder het grootste deel van het personeel achter zich te hebben.
  1. bond 6
  2. edam 6
  3. directie 6
  4. hospitaal 4
  5. leiding 4