1. vorige
  2. volgende

Buitenlandse Zaken (Buza) minister Winston Lackin is op zaterdag 7 februari de

DEN HAAG - Buitenlandse Zaken (Buza) minister Winston Lackin is op zaterdag 7 februari de keynotespreker op een diasporaseminar in Den Haag, Nederland. Het seminar wordt door de Surinaamse ambassade in Nederland georganiseerd en wordt gehouden in Bel Air Hotel. 

Het thema van dit seminar is 'How to Engage the Diaspora for the Development of Suriname?'. De bijeenkomst is gericht op het identificeren van de Suriname Diaspora-groepen, om samen met hen na te gaan hoe zij kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van Suriname en om ze te informeren over de mogelijkheden en uitdagingen voor terugkeer naar het land van herkomst.

Het seminar wordt gehouden in samenwerking met de Internationale Organisatie van Migratie (IOM). Naast minister Lackin staat ook ambassadeur William Lacy Swing, directeur generaal van de IOM, op de sprekerslijst.

Naast deze twee hoofdsprekers wordt in de uitnodiging ook een aantal gastsprekers aangekondigd. Die gastsprekers bestaat uit vertegenwoordigers van IOM Nederland, de Nederlandse overheid, de Surinaamse overheid en de Centrale Bank van Suriname. Lucretia Redan, zaakgelastigde van Suriname in Nederland, zal op dit seminar een stappenplan presenteren. Aan de hand van dit plan kunnen beleidsmakers en organisaties gericht op de diaspora in Nederland een eenduidige strategie ontwikkelen. 
  1. nederland 5
  2. suriname 5
  3. seminar 4
  4. diaspora 3
  5. iom 3