1. vorige
  2. volgende

Panchoe wint eerste editie Arena Battle

PARAMARIBO - Pratul Panchoe heeft de eerste editie van de Arena Battle op zijn naam geschreven. Na vijf speeldagen eindigde hij op eerste plaats op de algemene ranglijst van het online schaaktoernooi.

De Arena Battle was een initiatief van Athena Chess. De schaakvereniging bood daarmee schakers de gelegenheid zichzelf bezig te houden in een periode waar vanwege het coronavirus nagenoeg alle (sport)activiteiten stilliggen. De Surinaamse Schaakbond (SSB) zelf organiseert net als vele andere sportbonden al langer dan drie weken geen evenementen vanwege Covid-19. De afgelopen week bekampten in totaal 68 schakers elkaar vanachter hun computer of smartphone op het online schaakplatform lichess.org.

De Arena Battle ging maandag van start en was verspreidt over vijf dagen. Er werd elke dag een winnaar uitgeroepen die werd beloond met een geldprijs van 100 Surinaamse dollar. De schaker die aan het einde van de rit over de vijf speeldagen de meeste punten had vergaard won de hoofdprijs van 300 SRD. Die ging vrijdag uiteindelijk naar Panchoe. Hij legde de basis voor de eindzege twee dagen eerder door de dagzege van woensdag in de wacht te slepen en tegelijk de koppositie over te nemen van Manish Ramjiawan.

Panchoe stond de eerste plaats daarna niet meer af. Hij en Imaan Kalidjo eindigden in de laatste etappe vrijdagavond met dertig punten op een gedeelde tweede plaats achter Shiva Kalka (38 punten) maar de tweede plek was voor Panchoe voldoende om de overall zege in de wacht te slepen.

Hij werd kampioen met 4990 punten terwijl Virgil Kartodikromo met negen punten minder genoegen moest nemen met het semikampioenschap. Viresh Giasi en Krishan Bridjlal waren met 4975 om 4974 goed voor respectievelijk de derde en vierde plaats terwijl Kalidjo met 4973 de top vijf afrondde. Alexandra Kaslan die met 4935 overall op de tiende plaats eindigde werd de beste schaakster van het toernooi. Kartodikromo was de beste U18 speler. De organisatie gaat binnenkort het toernooi evalueren. Daarna komt er mogelijk op kort termijn een tweede editie.

  1. plaats 5
  2. punten 5
  3. panchoe 3
  4. arena 3
  5. battle 3