1. vorige
  2. volgende

Adhin: Tekort aan technisch kader voor Natin Nickerie

Minister Ashwin Adhin van Onderwijs en Volksontwikkeling legde in De Nationale Assemblee maandag uit dat er een tekort is aan technisch kader. Daardoor is de continuïteit van Natin Nickerie een probleem. Als er docenten zijn die zouden willen gaan naar Nickerie dan zijn er ook geen woningen beschikbaar.

Assembleelid Lekhram Soerdjan (Nieuw Front/VHP) kan zich niet voorstellen dat er problemen zijn om Natindraaiende te houden, terwijl de AMTO in Nickerie normaal functioneert. Hierop zei Adhin dat het bij Natin om alle vakken gaat, terwijl AMTO niet alle studierichtingen heeft. Soerdjan drong aan op duidelijkheid. Hij vroeg om welke vakken het gaat, waar er geen technisch kader zou zijn.

De minister legde uit dat het gaat om het komende schooljaar. De scholieren zullen hun studie kunnen afronden, maar er worden voorbereidingen getroffen over het komende schooljaar. Er zal rekening worden gehouden met de situatie. Adhin haalde aan dat de leerlingen zekerheid moeten hebben. Hij merkte op dat er niet drastisch ingegrepen zal worden tijdens dit schooljaar. De bewindsman beloofde Soerdjan om in tweede ronde terug te komen op deze zaak. Hij zal nog enkele zaken onderzoeken. De minister merkte op dat één docent meer dan zes vakken geeft. Als hij stopt dan houdt de zaak op. Adhin merkte op dat hij geen wonderen kan verrichten. Intussen zijn scholieren, ouders, docenten in Nickerie en rep en roer. Zij willen dat de school behouden blijft.
  1. adhin 4
  2. nickerie 4
  3. minister 3
  4. soerdjan 3
  5. vakken 3