1. vorige
  2. volgende

Wet verboden financiering wordt strijd tegen de klok

PARAMARIBO, 14 mei – Suriname maakt haast met wetgeving tegen financiering van terrorisme en het witwassen van drugsgeld. Het parlement is inhaalslag begonnen om de wet snel goedgekeurd te krijgen. Sancties hangen al in de lucht.

Daar dreigt de Caribbean Financial Action Task Force mee. De regionale anti-witwas waakhond straft elk lidland dat de bedoelde wetgeving niet op tijd invoert. Suriname’s westelijk buurland Guyana is al op een zogenaamde zwarte lijst geplaatst. Het parlement wil de Wet Kapitaalmarkt en de Wet Internationale Santies binnen enkele dagen behandelen. Eigenlijk is maandenlang getalmd, omdat de de eis van de task force niet van vandaag is.

“Het is geen kwestie van oppositie en coalitie. Dit heeft te maken met Suriname, om te voorkomen dat wij op een zwarte lijst komen”, zegt parlementariër Arthur Tjin A Tsoi (Nieuw Front/NPS) tegenover de Times of Suriname. De wetten moeten toezicht op de lokale effecten- en kapitaalmarkten garanderen. Suriname heeft weliswaar een beperkte effectenhandel. Het parlement heeft de begrotingsdebatten opgeschort om toch nog de deadline te halen.

  1. suriname 4
  2. parlement 3
  3. wet 3
  4. wetgeving 2
  5. task 2