1. vorige
  2. volgende

Ook Tamanredjo krijgt volkswinkel PL

Ook in het ressort Tamanredjo in het district Commewijne komt er een volkswinkel, die wordt opgezet door Pertjajah Luhur (PL). Partijvoorzitter Paul Somohardjo legde de eerste steen zaterdag aan de Oost-Westverbinding, iets voorbij het kruispunt van Alkmaar. Bij deze officiële handeling waren ook aanwezig de ministers van Binnenlandse Zaken Soewarto Moestadja, Landbouw, Veeteelt en Visserij Hendrik Setrowidjojo, districtscommissaris Ingrid Karta-Bink, en parlementariër Ronny Tamsiran.

''Wij zijn op weg naar de vijftigste volkswinkel'', zegt Somohardjo enthousiast. Volgens hem is er grote vraag naar de volkswinkels van de partij. De politicus zegt dat tegen april de winkel er moet staan. ''Als volkswinkel help je de mensen direct, maar bovendien let je er op dat de particuliere winkels niet overdrijven bij het vaststellen van de prijzen van basisgoederen. Wij zorgen ervoor dat de particuliere bedrijven meegaan met de prijzen'', zegt Somohardjo zelfverzekerd.

Via de volkswinkels worden 25 basisgoederen tegen een lagere prijs aangeboden aan de consumenten. De overige producten zoals drank wordt voor de normale prijs aan de man gebracht, vertelt Somohardjo. De goederen komen over het algemeen uit onder ander Guyana, Nederland, VS en Indonesië. ''Het is de bedoeling dat wij in de toekomst de goederen zelf importeren'', vertelt Somohardjo.

ASP
  1. somohardjo 5
  2. volkswinkel 3
  3. zegt 3
  4. volkswinkels 2
  5. particuliere 2