1. vorige
  2. volgende

Boksproject wordt ook in Commewijne uitgevoerd

Op het complex van Boni’s Sport aan de Pandit Murliweg te Commewijne, is er zaterdag een boksinstuif en sparring, om de (school) jeugd en ouderen de gelegenheid te bieden kennis te maken met deze olympische sport. De activiteit is onderdeel van het boksproject van het ministerie van Sport en Jeugdzaken (S en J).

Naast de diverse schaduwboks activiteiten zullen ook echte vechtpartijen worden gebokst door ervaren boksersvan de verschillende scholen die zijn aangesloten bij de Surinaamse Boksbond. Het boksproject waarin de Cubaanse bokscoach Lazaro Lugo Rodriguezis ingezet, heeft een landelijke opzet. Eerder zijn in de districten Brokopondo, Marowijne, Para, Nickerie, Saramacca en Paramaribo, bijeenkomsten en activiteiten geweest.

Met het opzetten van een boksschool in Commewijne wil het directoraat Sportzaken niet alleen de uitbreiding van haar activiteiten bewerkstelligen, maar ook nieuwe talenten ontdekken voor deze tak van sport, zegt de voorlichting van S en J. TweeCubaanse trainers zijn ingezet en laten jeugdige sporters kennismaken met de diverse takken van sport, zodat gericht op zoek kan worden gegaan naar nieuw talent. In de afgelopen jaren is aangetoond dat het project vruchten heeft afgeworpen en dat het gecontinueerd moet worden, meent S. en J.

  1. sport 5
  2. activiteiten 3
  3. commewijne 2
  4. boksproject 2
  5. diverse 2