1. vorige
  2. volgende

Somohardjo ‘gedwongen’ tot spijt amnestiesteun

PARAMARIBO, 16 mei – Paul Somohardjo en zijn politieke partij Pertjajah Luhur, PL, zijn gedwongen tot een spijtbetuiging. Dit zegt parlementariër Ricardo Panka (NDP) over Somohardjo’s publieke verontschuldiging voor steun aan amnestie voor Desi Bouterse en anderen. Het Nieuw Front zou de verontschuldiging als eis hebben gesteld.

Een soort voorwaarde voor een ongehinderde terugkeer naar het oude politieke kamp. “Als u wil horen tot onze gelederen, dan moet u zich publiekelijk tegen de amnestiewet uitspreken”, zo omschreef Panka de ‘knieval’ van de gewezen coalitiepartner. Panka zei tijdens de begrotingsdebatten dat het kennelijk begonnen was om een critici de mond te snoeren. Intussen wordt in kringen van het Nieuw Front in alle toonaarden ontkend. Er zouden geen voorwaarden zijn gesteld.

Somohardjo is als politieke meerwaarde zonder meerwelkom. “De samenwerking die in het vooruitzicht is gesteld, is op basis van wederzijds respect en zonder enige eis”, zegt parlementariër Mahinder Rathipal (Nieuw Front/VHP) tegenover de Ware Tijd. Somohardjo heeft publiekelijk om vergiffenis gevraagd voor de steun aan het wijzigen van de amnestiewet. Hij deed dit enkele dagen nadat PL uit de coalitie was gezet.

  1. somohardjo 3
  2. politieke 3
  3. panka 3
  4. nieuw 3
  5. gesteld 3