1. vorige
  2. volgende

Verdachte Thakoerdien met spoed opgenomen in ziekenhuis

De verdachte Ewald Thakoerdien is met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Nadat de rechter-commissaris (rc) woensdag de aanhouding van de ondernemer rechtmatig had bevonden, werd hij kort daarna ernstig ziek in het cellenhuis waar hij in verzekering was gesteld. Thakoerdien zou verschijnselen van een opkomende verlamming hebben vertoond. Met een verklaring van een privéarts werd hij met spoed per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. Daar is hij donderdag opgenomen en ligt nu onder bewaking van politieagenten.
Een politiebron vermoedt dat dit alles een scenario is. ‘Bij de rc was hij nog kerngezond. Toen bleek dat hij niet op vrije voeten zou komen, werd hij plotseling ziek’, zegt de bron. De post waar de verdachte opgesloten was, heeft enkele andere politiebureaus benaderd om agenten beschikbaar te stellen voor de bewaking van Thakoerdien, weet de bron. ‘Echter hebben ze allemaal geweigerd, waardoor twee agenten van die post de verdachte nu bewaken.’ De bron geeft verder aan dat de verdachte nooit in een cellenhuis is geweest. Hij heeft zijn dagen en nachten op de betreffende post doorgebracht in een ruimte die niet bestemd is voor verdachten.
Thakoerdien wordt ervan verdacht de burger Khalied Azizahamad mishandeld te hebben samen met enkele security guards. Dit gebeurde op de residentie van de verdachte aan de Welgedacht A-weg. Na de aangifte van Azizahamad was Thakoerdien eerst spoorloos. De volgende dag meldde hij zich aan bij de politie samen met zijn advocaat.
  1. verdachte 5
  2. thakoerdien 5
  3. bron 3
  4. post 3
  5. spoed 2