1. vorige
  2. volgende

Nieuwste cokemom : Surinaamse tamarinde

PARAMARIBO, 24 mrt – Tamarinde lijkt ontdekt als transportmiddel voor fikse hoeveelheden cocaïne.Een partij van het onschuldig ogende spul is aangetroffen nabij de Johan Adolf Pengel luchthaven. In een verlaten voertuig!

Wat aanvankelijk een nogal robuuste partij zuur fruit leek voor tante in het buitenland, bleek veel zwaarwichtiger. En van een veel hogere economische waarde. De politie vond na wat wroeten in het fruit, maar liefst vijf en twintig kilogram coke. Zo goed als gereed voor het transport per vliegtuig. Het vernuft der onderwereld kent zowaar geen grenzen.

Volgens de politie zijn de pitten verwijderd uit de bruine boonachtige vruchten. Bolletjes coke zijn gekneed en in plaats van de pitten gelegd. Daaroverheen is weer het zure vlies van de vrucht gelegd. Wie ook maar een idee heeft van hoeveel vijf en twintig kilo coke is, zal begrijpen dat het er arbeidsintensief aan toe moet zijn gegaan. Er is nog niemand aangehouden. Overigens de vraag hoe veilig het op de luchthaven kan zijn met zo’n voertuig nabij. En dat er spul in gestopt kan worden zonder dat het opvalt.

  1. coke 3
  2. partij 2
  3. spul 2
  4. luchthaven 2
  5. voertuig 2