1. vorige
  2. volgende

Abop leeft op gespannen voet met de waarheid

Bij het beluisteren van het programma M’manten Taki, afgelopen donderdagochtend 4 februari 2015 was het weer eens duidelijk dat de Algemene Bevrijdings en Ontwikkelings Partij (ABOP), geen gerealiseerde, tastbare wapenfeiten kon tonen aan het kiezersvolk, welke uit haar verkiezingsprogramma is gehaald, ondanks haar consequente participatie in de regering afgelopen 10 jaren (2005-2015).

In het programma werd door jongeren van de geelzwarte partij klakkeloos herhaald, wat zij al een tijdje horen uit monde van hun voorzitter. Onder andere geeft Brunswijk aan, dat hij één of ander, doorslag zou hebben gegeven bij het stemmen over welke wegen geasfalteerd zou worden tijdens de regering Venetiaan ӏӏӏ (2005-2010).

De Asfaltering van de weggedeelten Paranam – Afobakka, Berg en Dal Atjoni en Meerzorg – Albina, werden in de mond genomen. Verder wordt ook de bouw van het Ziekenhuis van Albina genoemd. Dit is volksmisleiding van de hoogste graad.

Over de periode 2010 – 2015, waar de Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP), op schriftelijk aangeven van Brunswijk halverwege de rit uit de regering gezet is, heeft haar achterban geen enkel gerealiseerde projecten waargenomen.

De Amnestie wet is de enige verworvenheid waar de geelzwarte partij met trots kan aangeven dat zonder haar hulp, het niet goedgekeurd kon worden en die Sociale wetten, welke niet voor het binnenland gelden.

Het is overduidelijk dat ABOP met vijf ministeries en de vicepresident meegewerkt heeft aan 5 jaren stagnatie van de ontwikkeling van de woongebieden van voornamelijk haar kiezersvolk.

Het is van eminent belang dat jongeren van politieke partijen integer zijn en de juiste informatie presenteren.

De waarheid over bovengenoemde projecten is:

1) Bij het bezoek van een BEP- delegatie, onderleiding van haar toenmalige voorzitter Caprino Alendy aan China is de asfaltering van de weg Paranam-Afobaka en Berg en Dal-Atjoni als één van de projecten uit het wensenpakket van de geelgroene partij uit de bus gekomen, alsook een deel van de asfaltering van de Oost-West verbinding(Dalian ӏӏӏ) . De toenmalige Ambassadeur van China heeft hierbij ook een cruciale rol gespeeld.

2) Deze onderhandelingen zijn gevoerd in Brussel. Verder hebben de gewezen consul- generaal in Frans Guyana Edgar Dikan (BEP) en de huidige voorzitter van de BEP ( ex-minister van het ministerie van volksgezondheid) Celsius Waterberg, onderhandeld met de Fransen voor de financiën voor dat ander deel van de weg.

Voor de asfaltering van het weggedeelte Meerzorg- Albina gaat de erkentelijkheid naar vooral de ex-minister van PLOS, Ricardo van Ravenswaay(DA-91), die een deelfinanciering via de Europese Unie tot stand heeft gebracht. Deze onderhandelingen zijn gevoerd in Brussel.

Verder hebben Dikan en Waterberg onderhandeld met de Fransen voor de financiën voor dat ander deel van de weg. De Franse Ontwikkelingsbank (AFD) heeft voor een deel van de asfaltering van de Oost-west verbinding, richting Albina, waarbij ook 16 miljoen euro’s voor de gezondheidszorg en infrastructuur inclusief de bouw van het nieuwe Streek Ziekenhuis Albina ter beschikking gesteld.

Eerlijkheidshalve, gaat ook een woord van dank naar de toenmalige minister van Financiën,Humphrey Hildenberg (NPS), die uiteindelijk bereid gevonden was om de leningsovereenkomsten te tekenen.

Jongeren van ABOP, uw voorzitter heeft, naar wat wij weten niet deelgenomen aan de teams, die de onderhandelingen hebben gevoerd in China, België en Frans-Guyana. Er was ook nooit sprake van gangsterisme bij deze onderhandelingen, maar van mutualisme en wederzijds respect.

Het kost maar een beetje eerlijkheid om zaken goed te analyseren en te komen tot de juiste conclusie. Pronken met andermans veren is niet juist en dat doen mensen die niet daadkrachtig zijn.

De BEP heeft geen enkele behoefte om zaken te verdraaien voor eigen politiekgewin en wilt ook niet geprezen worden voor het verzette werk, want daarvoor is de partij in de politiek. Wij hebben altijd voor het kiezersvolk gewerkt en zullen dat zeker blijven doen.

Mediateam BEP- jongeren
bossbeheer@gmail.com

  1. bep 6
  2. partij 5
  3. asfaltering 5
  4. albina 5
  5. jongeren 4