1. vorige
  2. volgende

Kort geding tegen lerarenbond niet van de baan

PARAMARIBO, 18 mei – Het kort geding tegen lerarenvakbond BvL is niet van de baan. Volgens minister Ashwin Adhin van Onderwijs & Volksontwikkeling, Minov, ligt de zaak nog bij de rechter. Minov wil de kat uit de boom kijken.

De ontwikkelingen rond de protestacties van leraren op het Natuurtechnisch Instituut worden nauwlettend gevolgd. De bemiddeling die het parlement heeft ingezet en de besprekingen onder leiding van vice-president Robert Ameerali hebben geleid tot een zekere afname van de spanning. Het kort geding is dus een soort stok achter de deur. De vakbond heeft formeel niet aangegeven dat de staking op het natuurtechnisch Instituut is beëindigd.

De behandeling van het kort geding is aangehouden. Intrekking geschiedt pas als er overeenstemming is bereikt. Aanleiding voor het protest is de weigering van het ministerie om extra uren te betalen aan zwangere leerkrachten. De vakbond noemt dit discriminatie. Volgens Adhin worden regels nageleefd. “Wat we nu brengen is orde. de verloedering die de laatste vijftien tot twintig jaren plaatsvond, moet veranderen ten behoeve van het kind”, aldus de bewindsman tijdens een persconferentie.

  1. kort 3
  2. geding 3
  3. adhin 2
  4. minov 2
  5. natuurtechnisch 2