1. vorige
  2. volgende

Brunswijk zal tuchtstraf A Coconut aanvechten

De schorsing van voetbalclub A Coconut van Brokopondo door het tuchtcollege van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) heeft gevolgen voor andere voetbalverenigingen. Voorzitter Ronnie Brunswijk van Inter Moengo Tapoe en de Moengo Sport Bond kan zich niet terugvinden in de straf die opgelegd is aan A Coconut. Hij zal samen met het bestuur van de geschorste club de zaak aanvechten.
Brunswijk spreekt de onsportieve handeling van A Coconut niet goed. Het tuchtcollege heeft de club voor dit seizoen geschorst wegens wangedrag en het aanvallen van de scheidsrechter. Ook moet er SRD 3000 aan boete worden betaald door de club. Brunswijk vindt dat het tuchtcollege niet bevoegd is om zo een verregaande straf uit te spreken.

"Ik zie dat de straf meer bedoeld is om bepaalde verenigingen in een voordelige positie te krijgen. Vooral SV Papatam wordt door deze straf in een nadelige positie gebracht", stelt Brunswijk. Door de straf komen alle wedstrijden van A Coconut in de tweede ronde van de competitie te vervallen. Dit heeft nadelige gevolgen voor onder andere SV Papatam, die door de maatregel drie competitiepunten verliest.
Brunswijk roept alle sportbeoefenaars uit om de sport met een eerlijk hart te dienen "want als er geen verenigingen zijn, heb je ook geen competitie en SVB".
  1. brunswijk 5
  2. straf 5
  3. coconut 4
  4. tuchtcollege 3
  5. club 3