1. vorige
  2. volgende

Het was waarschijnlijk niet zijn bedoeling

PARAMARIBO - Het was waarschijnlijk niet zijn bedoeling, maar Mark L. verklaarde bij de politie zijn betrokkenheid bij twee berovingen, terwijl de politie van maar één op de hoogte was. “Hij was waarschijnlijk in de war”, vermoedt een politieagent die gisteren tegenover rechter Daniëlle Karamatali moest getuigen. 

Mark L. werd op aanwijzing van een medeverdachte aangehouden voor een beroving bij een servicestation aan de Ringweg. Bij de aanhouding zou hij echter zodanig in paniek zijn geraakt, dat hij 'per ongeluk' ook zijn betrokkenheid in een beroving van een servicestation te Lelydorp opbiechtte. Hij heeft een volledige verklaring afgelegd, waardoor ook andere verdachten in beeld konden worden gebracht. Naarmate het onderzoek vorderde, probeerde Mark L. op zijn verklaring terug te komen.

Ook vrijdag probeerde hij de magistraat te doen geloven dat hij totaal niets weet van de berovingen. De verdachte die uit Guyana komt zegt dat hij alleen Engels verstaat en spreekt. Hierdoor zou hij de politieambtenaar tijdens het verhoor niet hebben begrepen. Dit is volgens de politieman een leugen. Bovendien betrapte de rechter hem gisteren op een uitspraak in het 'Sranan Tongo'. Behalve Mark L. staan ook Cercinio B., Regillio S. Jurmain B. en Farrel S. voor de twee berovingen terecht. De berovingen vonden op 3 mei en 19 juni plaats.

Gisteren zijn in totaal vijf getuigen, waaronder drie politieagenten, tegen de verdachten gehoord. Volgens de getuigen waren de daders bij de beroving te Lelydorp gewapend en gemaskerd. Dichtbij sluitingstijd kwamen vier mannen in een Nissan Primera aangereden, waarna zij de shop binnengingen. De werknemers moesten platliggen en werden vervolgens mishandeld. Zij gingen ervandoor met geld en mobiele telefoons. Uit onderzoek van camerabeelden heeft de politie geconcludeerd dat de daders bij het vluchten auto's hebben verwisseld. Zij lieten de Nissan Primera, die overigens van diefstal afkomstig is, onbeheerd achter. De eigenaar van de auto, waarmee zij vervolgens verder vluchtten, is achterhaald en blijkt pleegvader van drie van de verdachten te zijn.
  1. mark 4
  2. berovingen 4
  3. politie 3
  4. gisteren 3
  5. getuigen 3