1. vorige
  2. volgende

Diaspora-vrienden richten fonds op voor Santokhi

Diaspora-vrienden van de VHP zullen op 25 mei de stichting Chan Santokhi Foundation Nederland oprichten. De akte is op 9 mei bij de notaris gepasseerd. Enkele oud-studiegenoten van de Politieacademie uit Apeldoorn, familieleden in het buitenland en de vele internationale vrienden van Santokhi zijn de bedenkers, schenkers en initiatiefnemers van een vorm van verkiezingsfonds dat tot nu toe niet eerder is uitgevoerd voor een politiek leider in Suriname.
De diaspora-vrienden bundelen zich op 25 mei in Rotterdam met een feestelijke bijeenkomst voor de kick off van dit fonds, deelt woordvoerder Kavish Partiman mee.

De diaspora-vrienden, woonachtig en werkzaam in Europa maar ook elders in de wereld doen een gift voor een speciale vorm van fondsvorming the crowd-funding a la Barack Obama’s campagne , maar dan op z'nSurinaams. Hoe de crowd-funding eruit zal zien, wie het bestuur van deze rechtspersoon vormt, wat de doelstellingen zijn en welke activiteiten in de planning liggen, zullen worden ontvouwd op een te beleggen persconferentie.

Steun voor presidentschap
Partiman zegt dat zeer prudent te werk zal worden gegaan. Alle financiële richtlijnen -zowel nationaal als internationaal- zullen in acht worden genomen waaronder de Wet Financiële Markten en de wetgeving over Corporate Finance.
Hoe bescheiden de bijdrage ook zal zijn, alle gedoneerde gelden worden verdubbeld door 'Diaspora bedrijven' die Chan Santokhi's 'rechtsstaat-, veiligheid- en diaspora-gedachte' adoreren.

De inzameling is voor: de ontwikkeling van de rechtsstaat Suriname, de politieke partij VHP en de sociale projecten van en voor de politiek leider Santokhi. Het fonds zal duurzaam opereren (dus ook na 2015), om Santokhi te faciliteren richting het presidentschap in 2015, deelt Partiman mee. Hij benadrukt dat het om een puur particulier initiatief gaat, een geste door diaspora aan de VHP-voorman zonder tussenkomst, bemoeienis of ondersteuning van de Nederlandse Staat,gemeentebesturen of Nederlandse politieke partijen.
  1. diaspora 6
  2. vrienden 4
  3. santokhi 4
  4. vhp 3
  5. mei 3