1. vorige
  2. volgende

Ondernemer eerste ‘prooi’ nieuw grondbeleid

PARAMARIBO, 20 mei – Oemar Chiragally, ondernemer en prominent lid van de Nationale Partij Suriname, NPS, bevindt zich onder de eerste prooien van het nieuwe grondbeleid. Volgens het ministerie van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer raakt hij een stuk land kwijt.

In elk geval zal Chiragally het land van zo’n acht en twintig hectare binnen vier weken moeten ontwikkelen. Het gaat om domeinland dat de overheid enkele jaren terug afstond in grondhuur. Volgens Chiragallys advocaat Nanan Panday zit precies daarin het venijn. Waar jarenlang geen controle is geweest op het wel of niet ontwikkelen van domeinland, krijgen burgers ineens het mes op de keel gedrukt. “Onbehoorlijk”, zegt de advocaat tegenover ATV.

Het ministerie wil zoveel mogelijk land terugnemen dat ooit is afgestaan, maar niet is ontwikkeld. Volgens minister Steven Relyveld heeft de overheid grond nodig voor woningzoekenden. Nanan Panday vindt het opmerkelijk dat de pijlen meteen gericht worden op Chiragally. Hij gelooft niet dat het zou gebeuren als het bijvoorbeeld om coalitiepartner Ronnie Brunswijk zou gaan. De grond ligt in het noorden van Paramaribo, waar Chiragally woonkavels verkoopt en een ringweg aanlegde.

  1. chiragally 4
  2. grond 3
  3. land 3
  4. paramaribo 2
  5. ministerie 2