1. vorige
  2. volgende

267 mensen zijn onverwacht een dag langer in Suriname gebleven dan gepland

PARAMARIBO - 267 mensen zijn onverwacht een dag langer in Suriname gebleven dan gepland. Door een technisch mankement kon de Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM de vlucht van dinsdagavond niet uitvoeren. De passagiers vertrekken nu woensdagavond om half negen. Dat heeft Alexander van de Wint, Country Manager Suriname, woensdag aan de Ware Tijd meegedeeld. 

Om het mankement te verhelpen komt er een nieuw onderdeel vanuit Nederland. Dit komt mee met de SLM- vlucht die tegen vier uur aankomt, zegt Van de Wint. "Omdat het onderdeel uit Nederland moet komen hebben we gisteravond direct besloten de vlucht een dag uit te stellen. De passagiers wisten daardoor ook direct waar ze aan toe waren. En de technici in Nederland hebben ons verzekerd dat er vandaag genoeg tijd is voor installatie en testen. Dus daarom konden we de nieuwe vertrektijd al direct vaststellen."

Hoewel de KLM-vertegenwoordiger het vervelend vindt dat de passagiers met dit ongemak te maken hebben gehad, is hij tevreden over hoe het probleem is aangepakt. Vooral de samenwerking tussen de betrokken partijen was goed. "De busondernemingen, de hotels, onze bagage-afhandelaar, de luchthaven en de KLM hebben goed samengewerkt, waardoor nog voor middernacht de laatste bus met passagiers naar hun verblijfplaats in Paramaribo vertrok", aldus een tevreden Van de Wint die vertelt dat het aantal vertragingen de laatste maanden sowieso niet erg hoog is. Dit in tegenstelling tot de zomerperiode. "Tijdens het afgelopen zomerschema hebben we wel de nodige vertragingen gehad. Het winterschema gaat heel punctueel tot nu toe. De verklaring daarvoor is dat het schema in de winter niet zo strak gepland is. Als er dus bijvoorbeeld wat gebeurt met een andere vlucht, is er meer ruimte om het op te vangen."
  1. vlucht 4
  2. passagiers 4
  3. klm 3
  4. wint 3
  5. nederland 3